Rit voor Frans - Stichting KTMCO

Rit voor Frans

Rit voor Frans

10 april 2021 10:30

Bianca

Friesland

Vandaag waren wij uitgenodigd om een rit voor te rijden voor Frans. Frans is de man van Heleen. Heleen organiseerde samen met Anja de Roos altijd Onbeperkt Samen Genieten in Heerenveen. Frans is vandaag 65 geworden maar is helaas ook uitbehandeld. Hij is altijd vrachtwagenchauffeur geweest.
 
Een paar weken terug kregen wij een bericht of we dit wilden doen. Natuurlijk zeggen we dan geen nee. Op de vraag of er meer motoren mee moesten rijden was het antwoord heel duidelijk "nee". Anders zou het veel te druk worden.
 
Dus gingen we vanmorgen naar Drachten om daar met de chauffeurs die mee zouden rijden te zorgen dat de vrachtwagens en motor voorzien werden van spandoek en ballonnen. Daar vandaan gingen we naar het huis van Heleen en Frans. Vlakbij hun huis is een hoge flat met genoeg ruimte waar we konden wachten op het signaal dat we konden komen. Eerst ging een collega met een gewone auto vooruit om namens het bedrijf een bloemetje aan te bieden. En toen kregen wij het signaal dat we konden komen. Ik hoef niet uit te leggen dat Frans nergens vanaf wist. Dat gezicht toen we met die grote trucks achter ons aan de straat in kwamen rijden was onbetaalbaar.
Frans klom in de truck met spandoek en zo gingen we een rondje Drachten. Langs zijn werkgever op het industrieterrein in Drachten zelf en zo via de fietsbrug naar het andere industrieterrein langs de A7. Daar nog even bij de Sligro op het parkeerterrein een rondje gedraaid en weer terug naar huis. Een ritje van ongeveer 3 kwartier.
 
Bij thuiskomst was er nog een verrassing voor Frans. Heleen had een zangeres ingehuurd en had buiten drinken en hapjes klaargezet. Zo had hij toch nog een beetje een feestje. De buren, familie, de collega's en wij, best een mooi ploegje bij elkaar. En gewoon een feestje in de voortuin en op straat.
 
Ook vroeg één van de truckers wat wij allemaal deden met de motor. Dus uitgelegd wat we met de stichting allemaal doen, en wat we met it lêste ritsje doen. Blijkt zijn moeder dus zwaar reuma te hebben en ze vindt motoren fantastisch!! Dus meteen geconnect met hem op Facebook en hij gaat uitwerken wat hij voor zijn moeder graag zou willen. Dus er komt weer een rit aan.
Het was fijn dat we dit voor Frans konden doen. En natuurlijk weer zo'n 80km gereden voor onze goede doelen!!
 
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!