8ste Hobbelmotor + een ritje voor Albertha

 

Op zaterdag 23 september konden wij dankzij een gedeeltelijke sponsoring door bouwbedrijf Dijkstra Draisma alweer de 8ste hobbelmotor plaatsen. Dit gebeurde bij de Ronald McDonald Hoeve in Beetsterzwaag. Na de vriendelijke ontvangst met koffie en koek, krijgen we een rondleiding door de hoeve. Eerst komen we langs de vakantiewoningen waar gezinnen met kinderen met een beperking een ontspannen tijd kunnen doorbrengen. Verder zijn er appartementen waar ouders die kinderen hebben die in behandeling zijn bij Revalidatie Friesland kunnen logeren. Ook is er een Ronald McDonald Huiskamer waar kinderen die revalideren kunnen verblijven met hun broertjes,zusjes en ouders. Wat mij het meest in het oog springt tijdens onze wandeling door het gebouw zijn de inpandige glijbanen. Dat moet toch helemaal geweldig zijn voor de kinderen, die zo niet met de trap hoeven.

Hierna vindt de onthulling van de hobbelmotor plaats, onder toeziend oog van blijde kindergezichten. En ook door de vrijwilligers van de hoeve wordt het nieuwe speeltuig zeer op prijs gesteld. Vervolgens worden we getrakteerd op een heerlijke lunch. Het was een erg plezierig bezoek en na enthousiast te zijn uitgezwaaid vertrekken we richting Leeuwarden.

Aangekomen in de Frieslandse hoofdstad staat Albertha ons samen met haar moeder al op te wachten. Ze lijdt aan COPD en een spierziekte en heeft een bucket list gemaakt met dingen die ze nog wil doen. Eén daarvan is een keertje meerijden in de zijspan van een motor. Via een vriendin die ons al kende van een andere ride out is ze in contact met ons gekomen.

Nadat ze heeft plaatsgenomen in de zijspan van Willem-Jan rijden we een klein rondje door de omgeving. Albertha heeft duidelijk heel erg genoten van het ritje getuige het verhaal op haar blog (https://alberthafennema.wordpress.com/2017/09/23/in-een-zijspan-van-een-motor/) en wij daardoor zeker niet minder. Het was weer een zeer geslaagde dag en ook het zonnige nazomer weer liet niets te wensen over. We besluiten daarom buiten nog een kopje koffie of thee te drinken en Albertha krijgt natuurlijk de KTMCO goodiebag overhandigd.Trots op onze stichting en met de voldoening van het op 2 plaatsen op 1 dag weer de nodige mensen blij gemaakt te kunnen hebben vertrekt iedereen weer richting huis.

 

Rijden met een Doel, Rijden voor een Doel!

Voor een fotoverslag, kijk daarvoor even in ons fotoalbum

Groet, knight Thom

 

1 Reactie
  1. Huub Walraven 2 jaar geleden

    Was weer een geslaagde hobbelmotor plaatsing, de kinderen maar ook het personeel waren zeer enthousiast. We hebben ook bij Albertha een diepe indruk achter gelaten. Rijden met een Doel, Rijden voor een Doel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Copyright All Rights Reserved ©2020 KTMCO 

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?