BUITEN DE KTMCO-EVENEMENTEN OM, RIJDEN ONZE KNIGHTS EN AMBASSADEURS REGELMATIG VOOR ANDERE GOEDE DOELEN MEE. EN DAAR ZIJN WE TROTS OP. VANDAAG ZIJN WE EXTRA TROTS OP ONZE KNIGHTS JOHAN EN BRYAN.
JOHAN VERTELT ONS GRAAG OVER ZIJN ERVARINGEN MET DE “RIDE WITH PRIDE” RIDE-OUT OP 4 JUNI JL.

 

Deze keer wordt er gereden voor Stichting Ambulance wens, een mooi doel vind ik zelf. Blijkbaar vinden 127 andere rijders dat ook, want om 09:30 uur verzamelden zij zich in Lambertschaag bij café restaurant Het Wagenwiel.

Na inschrijving à € 10,00 (€ 12,00 voor duo rijders) gaat iedereen eerst nog even aan de koffie, en niet te vergeten het stalen ros te voorzien van de nodige vloeistof.

Om 10:30 uur houdt Elly (Lady Precious) een korte toespraak m.b.t. het doel van de rit en daarna neemt Fred Wassenaar het over, hij legt uit hoe er geblokt en afgezet gaat worden.

Iedereen in het peloton komt aan de beurt, alles wordt afgezet ook fietspaden en zijstraten in de dorpjes. Na jouw blok sluit je achteraan aan en neemt de persoon die vooraan rijdt het volgende blok. Nou, hij heeft alle 120 resterende rijders gebruikt hoor, drie vaste rijders voor en vier achter met hesjes aan bleven op hun plek, de anderen verzorgden de blokkades.

Er zijn geen snelwegen en N-wegen gereden, alles ging via landelijke wegen en dorpjes. De eerste korte stop na 45 minuten in Midwoud, korte stukken houdt de aandacht erbij. Daarna door naar Wervershoof waar we in een natuurgebied konden genieten van de lunch: diverse broodjes, koffie thee en frisdrank. Na een half uurtje vertrek richting Hoorn langs de Markerdijk. Veel fietsers en automobilisten en dan blijkt dat dijkje toch wel een beetjes smal te zijn maar iedereen is er veilig door gekomen.

Net buiten Hoorn bij de cementfabriek worden de benen nog even gestrekt en de nicotinebehoefte aangevuld en via de rest van de dijk ging het verder via de binnenstad van Hoorn richting Schellinkhout.

Was wel even schrikken voor die Hoornaren: 128 motoren vragen de aandacht, zeker als zij dan ook nog hun loud pipes laten spreken. Er wordt nog een extra stop ingelast in Edam i.v.m. de maximale rijduur van 45 minuten per traject, maar dan gaat het snel door naar de Rijp. In hotel De Rijper Eilanden wordt afgesloten met koffie, koek, soep en de overhandiging van de check aan Stichting Ambulance Wens.

Bryan en ik hebben nog wel even de koffie genuttigd maar zijn daarna vertrokken naar Zaandam om onze vriend en collega Peter te bezoeken in het ziekenhuis, gelukkig gaat het al wat beter met hem. Van hieruit nogmaals beterschap kerel!

Totale rit voor Ride With Pride was 126 km, ik heb het met plezier gereden en niet alleen dankzij het mooie weer.

Opa Johan

  

0 Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright All Rights Reserved ©2021 KTMCO 

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?