Moet u volgend jaar ook weer aangifte Inkomstenbelasting doen?

Wellicht weet u het al: KTMCO is een stichting met een ANBI status (Algemeen Nut Beogende Instellingen). Dit zijn instellingen zonder winstoogmerk, die zich voor minstens 90% inzetten voor het algemeen nut.

De belastingdienst heeft het aantrekkelijk gemaakt om te schenken en doneren aan een stichting met ANBI-status. Deze schenking wordt dan in mindering gebracht op uw verzamelinkomen, waardoor minder inkomstenbelasting betaald hoeft te worden.

Belastingdienst zou geen belastingdienst heten als daar geen regeltjes op worden losgelaten, o.a.:

  • na de schenking mag er geen gewin zijn in welke vorm dan ook (bijvoorbeeld: een cadeautje, knuffeldiertje, pen, patch, etc.)
  • een eenmalige schenking moet minimaal € 60,- zijn
  • het bedrag van de schenking moet boven de drempel van 1% van het verzamelinkomen uitkomen, en mag maximaal 10% van het verzamelinkomen zijn.

Rekenvoorbeeld:

Stel mijn bruto jaarinkomen (box 1) is € 38.000,- en van mijn partner € 27.000,-. Samen dus € 65.000,-  1% van 65000 = € 650,-. Alles boven € 650 per jaar met een maximum van 10% van het verzamelinkomen is aftrekbaar in box 1.

Bij twijfel zal uw belastingadviseur u haarfijn kunnen uitleggen hoe het precies zit.

Ik zei het al: “Makkelijker kunnen we het niet maken, wel leuker !” Want zeg nou zelf: wie doneert er nu graag aan de belastingdienst als het ook aan een “Algemeen Nut Beogende Instelling” zoals KTMCO kan?

0 Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright All Rights Reserved ©2021 KTMCO 

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?