Zaterdag 17 juni was KTMCO aanwezig in Heerenveen voor het evenement Onbeperkt Samen Genieten. Een dag georganiseerd om mensen met een verstandelijke beperking eens flink in het zonnetje te zetten en de kans te geven dingen te doen die anders niet mogelijk zijn voor hun.

Het evenement werd dit jaar voor de derde keer gehouden, de eerste twee jaar onder de titel Onbeperkt Op Weg, en is uitgegroeid tot een feest met 300 deelnemers en een breed scala aan activiteiten.

De hele dag kan er worden meegereden in politie- en brandweerauto’s die met zwaailichten en loeiende sirenes over het terrein rijden, er is zelfs een oude ME bus. Ook zijn er oude legervoertuigen en kan er mee worden gereden op een politiemotor of in een snelle sportauto. Tevens zijn er verschillende optredens, kunnen ze zich laten schminken of onder begeleiding van twee sterke mannen een vrachtwagen proberen vooruit te trekken.

En bij ons kunnen ze een klein stukje mee achterop de motor over het industrieterrein waar deze dag wordt gehouden. Hier wordt flink gebruik van gemaakt en sommige blijven terug komen om elke keer weer op een andere motor mee te mogen. Wat mooi om op zo’n eenvoudige manier deze mensen te kunnen laten genieten en een grote lach op hun gezicht te toveren.

Zelf had ik een jongen achterop die bij terugkomst door zijn moeder werd opgewacht, maar daar aangekomen klonk er een duidelijk teleurgesteld “dag Mam” achter mij. Ik draaide me om en zei:”dat is ook niet erg enthousiast, wil je soms nog een rondje”. “Jaaaaah” was het duidelijke antwoord, met daarbij een lach van oor tot oor. En dan rijden wij natuurlijk met veel plezier nog een rondje.

Het was een geweldige dag vol met stralende gezichten en vrolijke mensen, waarvan niet alleen de deelnemers maar zeker ook wij heel erg hebben genoten.

Tot volgend jaar !

met vriendelijke groet,

Knight Thom

Kijk voor de foto’s in ons fotoalbum: http://ktmco.nl/album/17062017-2/

http://www.onbeperktsamengenieten.nl/

http://www.112wolvega.nl/stralende-gezichten-tijdens-onbeperkt-samen-genieten-heerenveen/

 

ps, zet 9 september alvast in de agenda, dan organiseren wij in samenwerking met stichting DaDa een geweldige dag onder de naam “Onbeperkt op Weg” in Moordrecht.

 

0 Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Copyright All Rights Reserved ©2020 KTMCO 

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?