Op 7 augustus waren Bianca en ik in Wildlands. Nadat we alles hadden gezien ging Bianca nog even de Jungola in en ik ging op het terras zitten, mijn voeten wilden niet meer. Ik keek even op facebook en zag dat ik getagt was bij een bericht. Er werd iemand gevraagd met een zijspan voor een dementerende man die altijd motor had gereden en zijn dochter zou het mooi vinden als hij nog een keer kon genieten van het motorrijden. Natuurlijk reageer ik daar dan op.

Ik nam contact op met Ellen, de vraagstelster. Ik wilde de rit wel doen met haar vader en ze had zelf al op diverse facebookpagina’s mensen gevraagd die mee wilden rijden. Het was wel op korte termijn dat de rit gereden moest worden, dus we spraken af dat het dan zondag 11 augustus zou worden. Ook ik plaatste diverse oproepen voor meer mensen die mee wilden rijden, en ik vroeg Radboud om een route te maken, niet te lang zodat de man ook niet te vermoeid zou worden.

Van de Friese Knights gingen Jacky, Radboud en Michiel ook mee dus dat was wel mooi. Konden we nog wat reclame maken voor KTMCO. We spraken af bij de benzinepomp in Leeuwarden waar we richting Marssum zouden rijden. Bij aankomst waren er al aardig wat motorrijders aanwezig en opa vond het prachtig. Nadat zijn schoonzoon hem in het zijspan had geholpen konden we vertrekken. Radboud had een mooie route gemaakt naar de pier in Holwerd, helemaal binnendoor. Michiel had zijn Go Pro op de motor geknoopt om onderweg filmpjes te kunnen maken. Ook had ik nog een fotografe geregeld die ik ken via het uitvaart gebeuren, Marike Dijkstra van Natural Charms fotografie. Zij heeft een heleboel foto’s gemaakt van de rit. Ook was er nog hulp uit onverwachte hoek van Ferry W Dijkstra, die de Knights die wat langer bij KTMCO zitten wel kennen van de ride out voor Jonah. Hij heeft toen met zijn team de wegen afgezet en deed dat dit keer weer. Hij zei: Willem, toen ik zag dat jij die rit ging rijden, wilde ik wel mee. Het is me toen heel goed bevallen om met jou samen te werken. Das natuurlijk mooi om te horen en geheel belangeloos heeft hij zich ingezet om op deze dag er ook voor te zorgen dat we door konden rijden.

In Holwerd hebben we een korte pauze genomen om even uit te waaien en na een minuut of 20 waren de nodige foto’s gemaakt en vertrokken we weer richting Marssum. Opa ging dit keer met een ander zijspan mee, en ik kreeg de dochter van Ellen in het span. Muziek aan, headset aangesloten en ze vermaakte zich prima. De hele weg stond er bij opa een dikke glimlach op het gezicht, zo prachtig vond hij het. Bij terugkomst nog even na gepraat en weer naar huis vertrokken. Daar hoorden we van Michiel, die de koppen op de video had geteld, dat er toch nog 56 motoren aanwezig waren. Dat was weer een mooi aantal voor een mooie rit.

Willem

0 Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright All Rights Reserved ©2021 KTMCO 

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?