In ons nieuwbericht van 3 augustus jl. heeft u al kunnen lezen over de ‘Distinguished Gentleman’s Ride’. Deze rit is een wereldwijd liefdadigheidsevenement met de missie om fondsen te werven t.b.v. de Movember Foundation voor prostaatkankeronderzoek en –genezing en de mentale gezondheid van de man in het algemeen. ‘A disease that claims far too many gentlemen each year’.

Deze rit heeft 25 september plaatsgevonden. Onze Knight Ton Splinter heeft hieraan deelgenomen. Graag laat ik Ton aan het woord om zijn beleving van deze dag met ons te delen.

“Via facebook ben ik maanden geleden geattendeerd op het bestaan van The Distinguished Gentlemans Ride (DGR) en heb mij direct aangesloten bij het Rotterdam e.o. chapter. Daarna heb ik mij ingezet om mij met eurootjes te laten sponsoren tegen prostaatkanker wereldwijd.

Gelukkig heeft niemand in mijn directe omgeving deze verschrikkelijke ziekte maar het doet mij goed om aan dit wereldwijde evenement mijn (financiële) steentje te kunnen bijdragen.

Via donaties van familie, vrienden, KTMCO en IOCH leden heb ik uiteindelijk 365 euro opgehaald en zat daardoor in de top 10 van alle donaties in dit chapter.

Door mijn 10 dagen survival kanotocht in midden Zweden, begin september, kon ik mijn baard en snor laten staan zodat ik 25 september als een gedistingeerd mannetje in stijl “acte de présence” kon geven.

Met een getrimde baard en snor, gepoetste schoenen, colbert, wit overhemd met stropdas en platte pet was het resultaat bereikt en kon ik met mijn gewassen Big Blue (Intruder 1500LC) 25 september de rit beginnen.

Zonder enige beschermende motorkleding ging ik in de koude ochtend op weg naar de voormalige van Nelle fabriek in Rotterdam, waar aangekomen al tientallen motoren van alle leeftijden en de berijders in hun netste outfit aanwezig waren. De warme koffie was een genot in het koude lijf.

Nadat ruim 300 motorrijders zich ingeschreven hadden, kon de tocht beginnen.

Via Rotterdam Zuid, over de Erasmusbrug en door het centrum langs de Rotte naar Bleiswijk en terug naar Thoms aan de Meent waar een koud biertje onze droge keel een soort orgastisch genoegen gaf.

Het was een bonte stoet met kleurrijke klassieke, oldtimers, en recentere motoren met daarop mooi verzorgde mannen in kostuum en zelfs enkele vrouwen in mantelpakjes.

Veel gepruttel, rook en geluid waardoor langs de route veel aandacht was.
Totaal reden er wereldwijd op deze dag ruim 53.000 motoren en werd er bijna 3 miljoen dollar binnengehaald! Voor Rotterdam e.o. 13.000.

Een zeer geslaagde dag, mooi weer, fijn gezelschap waarvan iedereen hetzelfde warme gevoel uitstraalden: ” Rijden met een doel. Rijden voor een doel!”

Met vriendelijke groet,
A.B.M. ( Ton ) Splinter

distinguished-gentlemans-ride

0 Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Copyright All Rights Reserved ©2020 KTMCO 

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?