Vechtgenotenhuis, inloophuis voor kankerpatienten

Stichting Vechtgenoten biedt (ex)kankerpatiënten en hun naasten een plek om elkaar te ontmoeten als lot- en als vechtgenoten. Een plek om even op adem komen in haar inloophuis ‘het Vechtgenotenhuis’, dát is de doelstelling van Stichting Vechtgenoten.

Vechtgenotenrit, 4 juni 2016

Ieder jaar organiseert het Vechtgenotenhuis een bikers- en trikersrit om kinderen achterop mee te kunnen laten rijden. Deze rit is bedoeld als uitje voor kinderen die zelf kanker hebben of daar in hun directe omgeving mee te maken hebben.

Graag deel ik met jullie mijn ervaringen van deze dag.

4 juni, om 5.30 uur ging de wekker! Om 6.10 uur rijd ik door de mist naar Bussum om KTMCO-Knight Thom op te halen. Door de hardnekkige, dichte mist naar Nijkerk gereden alwaar een half uur gewacht (waarop ook al weer?). Voorbij Harderwijk klaarde het weer gelukkig op, zodat we probleemloos konden doorrijden naar Zwolle. Daar ontmoetten we KTMCO-Knight-collega Marcel en Ineke om gezamenlijk naar Ommen te rijden.

Daar aangekomen, was ik onder de indruk van de vele trikes, zijspannen en motoren, een groot veld vol.

De volgende KTMCO-Knight Rogier (met zijn toekomstige bruid Jeanette), en KTMCO-ambassadeur Yolanda waren al snel gevonden tussen al dit blinkend chroom, en sloten zich aan.

De rit begon om 10.15 uur. Het was een prachtige rit, door allerlei dorpen en gemeentes waar ik nog nooit eerder van gehoord had, zoals gemeente Zwarteland en een buurtschap genaamd “Zwartewaterklooster”. Er stonden heel veel mannen, vrouwen en kinderen langs de route. Na 2 ½ uur (80 km) non-stop rijden, kwamen wij na een mooie, maar vermoeiende rit aan in Giethoorn. Daar stonden al ruim 70 trikes en zijspannen en 75 motoren.

Er was gezorgd voor een lunch: soep, broodjes, pannenkoeken en een ijsje toe. Voor iedereen was er de mogelijkheid om een rondvaart door het pittoreske Giethoorn te maken.

Na dit relaxte verpozen zijn we weer opgestapt. De kinderen – achterop de trikes en zijspannen – reden langs de motoren. Zij genoten er duidelijk van. Dat was mooi om te zien. Daar deden wij het voor!

Aan het einde van de rit reden we met de hele stoet door Ommen. Het was fijn om te zien hoe de hele gemeenschap deze actie waardeerde.

Om 17.00 uur weer terug naar het westen. Om 19.00 uur thuis, moe maar voldaan.

Ik weet waarom ik een Knight ben:  RIJDEN MET EEN DOEL-RIJDEN VOOR EEN DOEL !

Volgend jaar weer!

Bryan

KTMCO-Knight

Vechtgenotenrit1

Vechtgenotenrit3 Vechtgenotenrit2

0 Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright All Rights Reserved ©2021 KTMCO 

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?