Vandaag geen toertocht of Ride evenement maar een stichting die zich inzet voor vermiste personen. Stichting Veteranen Search Team.

Bij grand café restaurant “de Boterlap” ontmoeten we Mariska, Dennis en Peter.

Dennis, zelf een veteraan, legt uit hoe de stichting is ontstaan in 2017 bij een grote zoekactie in midden Nederland.

De vrijwilligers, inmiddels meer dan 700, zijn voor 90% veteranen die in een aantal gevallen zelf met moeilijke situaties te kampen hebben. Op deze manier krijgen zij een handvat om in hun eigen situatie steun en ondersteuning te krijgen.

Een doel waaruit blijkt dat je niet afgeschreven bent, maar heel erg nodig om een ander te kunnen helpen. Kunnen praten met oud collega’s die je al jaren uit het oog verloren bent, delen van je verdriet en vreugde. Help elkaar helpen.

Aangevuld voor een deel door andere geüniformeerde disciplines ondersteunen zij de politie bij vermissingen en zoekacties.

Denk bij geüniformeerde disciplines aan oud politie medewerkers, brandweer, natuurbeheer, ambulance personeel. Samen vormen zij een organisatie die in een zeer korte tijd veel menskracht op de been kunnen brengen.

Het is dan ook een uitstekend plan om de portofoons die voor ons niet geschikt bleken te schenken aan deze organisatie. Zij kunnen hier zeer goed gebruik van maken.

De stichting Veteranen Search Team heeft ongeveer zes zoekacties per jaar, afhankelijk hoe vaak zij door de politie ingeschakeld wordt, want elke zoek actie gebeurd onder auspiciën van de politie.

Daarnaast houdt de VST negen trainingsdagen per jaar en na elke inzet wordt er een terugkeerdag georganiseerd waarbij de laatste inzet wordt geëvalueerd.

Inmiddels is bekend dat er ongeveer 46.000 meldingen van verschillende vermissing per jaar zijn.

Huub heeft intussen de zeven portofoons op tafel uitgestald met daarbij nog een zak vol met andere type portofoons. Met een woord van waardering voor het goede werk wat VST doet worden de portofoons overhandigd.

Stichting Veteranen Search Team wordt voor een klein deel gesubsidieerd door het Veteranen Instituut maar moeten voor het grootste deel zelf voor inkomsten zorgen.

U begrijpt dat elke donatie natuurlijk van harte welkom is en gebruikt zal worden voor de doelstelling van VST.

Mijn inziens behoeft dit geen verdere uitleg alleen heel veel donaties..

Wat is er mooier dan mensen te helpen die zich belangeloos inzetten om anderen te helpen en dat ze zichzelf daarbij ook nog helpen is voor mij niet anders te beschrijven dan Rijden met een doel, rijden voor een doel.

Wil je het Veteranen Search Team volgen of ondersteunen, bezoek ze eens op Facebook

https://www.facebook.com/VeteranenSearchTeam/

 

Knight Johan

0 Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Copyright All Rights Reserved ©2020 KTMCO 

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?